باتری خودروهای برقی

به‌گفته مدیرعامل «Volvo Cars»  کمبود عرضه باتری به‌یک چالش جدی برای صنعت‌خودرو تبدیل خواهد شد. به‌همین‌ دلیل ولووکارز سرمایه‌گذاری‌هایی را انجام داده است تا نقش جدی در بازار خودروهای برقی داشته باشد. 

جیم روآن افزود: «سرمایه‌گذاری‌های خوبی با «Northvolt» انجام دادیم و در آینده‌ نه‌چندان دور کنترل عرضه باتری مورد نیاز خود را در دست خواهیم گرفت. این شرکت یک توسعه‌دهنده و سازنده باتری سوئدی است که در فناوری‌های لیتیوم-یونی برای وسایل نقلیه الکتریکی تخصص دارد.»

ولووکارز ماه مارس گذشته اعلام کرد قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به‌یک شرکت تولیدکننده خودروهای کاملا الکتریکی تبدیل شود؛ اما برای رسیدن به این هدف باید باتری‌های باثبات و مطمئنی برای وسایل‌نقلیه خود داشته باشد.

روآن تاکید کرد: «فکر می‌کنم تامین باتری در سال‌های پیش رو با اختلال مواجه خواهد شد و این قطعه حیاتی کمیاب می‌شود. همین ‌موضوع یکی از دلایل سرمایه‌گذاری‌های ماست؛ چراکه نه‌تنها قصد داریم بر فرآیند عرضه باتری کنترل داشته باشیم، بلکه می‌توانیم کارخانه و تاسیسات تولید باتری خود را نیز توسعه دهیم.»

ازسوی ‌دیگر مدیر اجرایی یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان جهان نیز هشدار داده است کمبود باتری تا سال ۲۰۲۵ خودروهای الکتریکی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد؛ زیرا حرکت به‌سمت خودروهای الکتریکی شتاب می‌گیرد.

به‌گفته کارلوس تاوارس برنامه‌های فعلی برای تولید باتری ممکن است به‌تقاضای خودروسازان پاسخ ندهد؛ زیرا با سرمایه‌گذاری‌های جدید در کارخانه‌های باتری‌سازی و تامین‌کنندگان اروپایی فروش خودروهای الکتریکی در سال‌های آینده افزایش می‌یابد. البته نباید فراموش کرد که صنعت‌خودرو از زمان شروع همه‌گیری ویروس کرونا با کمبود مداوم تراشه‌های کامپیوتری دست‌وپنجه نرم می‌کند. به‌رغم تقاضای روزافزون در بسیاری از بازارهای بزرگ، کمبود قطعات حیاتی به این معناست که این صنعت میلیاردها دلار از فروش خود را از دست خواهد داد.

مدیر اجرایی استلانتیس هشدار داد تامین باتری می‌تواند گلوگاه بعدی پیش روی صنعت باشد؛ زیرا خودروسازان در سراسر جهان تلاش می‌کنند تولید خودروهای الکتریکی را تسریع بخشند. استلانتیس که مالک برندهایی از جمله پژو، واکسهال، فیات، کرایسلر و جیپ است، قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ تنها خودروهای برقی باتری‌دار را در اروپا بفروشد.

طبق پیش‌بینی‌ تاوارس طی سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶، مصرف‌کنندگان با کمبود باتری مواجه خواهند شد که البته برای آن‌که کمبود باتری بازار و خودروسازان را با مشکل مواجه نکند، وابستگی به‌آسیا اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

به‌همین‌ دلیل استلانتیس و درپی آن پژو از جمله خودروسازان بزرگی هستند که در پذیرش فناوری الکتریکی محتاط‌تر عمل می‌کنند. تاوارس بارها نسبت به‌مشکلات در انتقال خودروهای آلوده‌کننده سوخت فسیلی هشدار داده است. سال گذشته او گفت دولت بریتانیا با ممنوعیت فروش موتورهای احتراق‌داخلی پس از سال ۲۰۳۰، آینده کارخانه‌ها را به‌خطر انداخته است؛ اگرچه استلانتیس بعدا تصمیم گرفت ۱۰۰ میلیون پوند برای ارتقای تولید سرمایه‌گذاری کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 9 =

آخرین اخبار